pirmdiena, 2016. gada 22. februāris

Spinātu mafini / Spinach muffins

Brīvdienās nodarbojos ar mafinu cepšanu. Un tapa šie - ar spinātiem un sieru!

Sastāvdaļas apmēram 10 mafiniem:
* apmēram 2 saujas svaigu spinātu
* 1 ola
* ~ 200 g pilngraudu milti
* 100 g rīvēta siera
* 1 ēdamkarote cukura
* mazliet sāls
* 1 tējkarote cepamā pulvera
* ūdens
* olīveļļa

Spinātus, olu un nedaudz ūdens blenderī sablendē viendabīgā, šķidrā masā. Šai masai pievieno eļļu. Grūti pateikt cik daudz, es ar to neaizraujos.
Bļodā sajauc miltus ar cukuru, sāli, cepamo pulveri. Miltu masai pievieno sablendētos spinātus. Samaisa. Masā iemaisa rīvētu sieru. Ja man masa izdodas pārāk stingra, es parasti pievienoju vēl mazliet ūdens, lai tā kļūtu vijīgāka.
Pilda mafinu formiņās un cep 200 grādos apmēram 17 - 20 minūtes.
Silti, tikko no krāsns nozūd dažos mirkļos, knapi izdevās paglābt fotogrāfijai.

***

This weekend I was baking some muffins. Also with spinach and cheese. Here is the recipe.

Ingredients for app. 10 muffins:
* app. 2 hands of fresh spinach.
* 1 egg
* ­~ 200 g whole wheat flour
* 100 g rasped cheese
* 1 table spoon sugar
* a little bit salt
* 1 teaspoon baking powder
* water
* olive oil

Blend spinach, egg and a little bit of water in a blender till smooth consistance. After add some olive oil and mix well. ( It is difficult for me to tell how much olive oil I added, it is different every time)
In a bowl mix flour, sugar, salt and baking powder. Add spinach liquid. Mix. Add cheese and mix again. If mixture turns out too hard, I usually add some more water ( it is possible to add some milk as well).
Fill muffin forms with mixture and bake in preheated oven (200 degrees) for app. 17 - 20 minutes.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru